Nyhett e

21-åring debuterar i STCC

Via Radical och nordiska Formel Renault tar 21-årige Viktor Huggare plats i STCC.
Med en BMW och privatteam i Caran Cup.
– Jag är en analytisk förare, säger Viktor Huggare.

Publicerad 2007-02-27

David Björk har gått samma väg och blev ”Årets rookie” förra året. Nu är det dags för nästa stjärnskott att äntra kungaklassen STCC. Det handlar om Viktor Huggare som nu anmält sig till privatförarcupen i STCC Caran Cup.
– Det ska bli riktigt intressant. Jag har ingen aning om hur jag kan hävda mig mot övriga startfältet. Som det ser ut i dag så är det den absoluta eliten i Sverige som kör STCC så det lär bli tufft, säger Viktor.
– Men jag siktar på att kunna ligga någonstans i mitten av startfältet. Topp åtta och ta poäng är en första målsättning.

2004 års BMW
Viktor Huggare kommer att köra den bil som Joakim Frid körde i Caran Cup förra året. Det är en 2002 års BMW E46.
– Den ska vara fullt uppdaterad till 2004 års specifikation. Vi vet inte om den räcker till. Vi har lyssnat med en del personer som är insatta och de hävdar att det inte ska vara så stor skillnad mot de bilar som Roger Eriksson och Fredrik Lestrup ska köra i år.

Lär sig snabbt

Viktor Huggare kommer närmast från Formel Renault 2.0. Där blev det som bäst en fjärdeplats. Huggare tampades med en del problem med bilen men när den väl fungerade fanns han med i toppen. Till kommande år hoppas han på att slippa tekniska problem och kunna utnyttja sina styrkor som förare.
– Jag är en analytisk förare som lär mig snabbt. Tänker mycket när jag kör, kanske kan vara en svaghet ibland. Men jag tror att det kan vara en styrka i ett nytt mästerskap med en ny bil. Det gäller att komma in i det fort. Jag har ju aldrig tävlat med standardbil innan, säger Huggare.
Teamet Huggare Racing planerar att genomföra några försäsongstester i Tyskland innan säsongen börjar den 22 april på Sturup Raceway.

Namn: Viktor Huggare
Född: 1985-11-04
Bor: Köping/Stockholm
Längd: 173 cm
Vikt: 70 kg
Mål med racing: Köra i FIA GT
Sysselsättning: Studerar till civilingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm
Bästa racingminne: SM i kart i Skellefteå 2003
Värsta krasch: Voltningen med karten i Göteborgs Streetrace
Hobby: Bilar och Motorsport


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se