Event e

Missa inte EDPS 2019!

Publicerad 2019-05-10

Vi har fått några minuter med Daniel ”Padde” Lindstedt (bilden ovan), projektledaren för En Dags på Strippen (EDPS) som körs på Emmaboda Flygbana den 18 maj. Nyfikna som vi är bombarderade vi honom med ett helt frågebatteri.

Hur går det?
– Fantastiskt bra! Vi är oerhört taggade inför EDPS och har många sköna förare, utställare och driftare som kommer.

 Varför ska man komma till Emmaboda den 18 maj?
– För att få sitt lystmäte av effektstinna fordon. Vi tror att årets deltagare kommer att köra snabbare än någonsin och ett antal kända profiler är tillbaka för att sätta nya, kvicka tider. Här finns något för de yngre i vårt barnområde och vi bjuder dessutom på hissnande driftinguppvisningar med vinnaren från Påsksladden på Elmia. Och så har vi Mikael Kågereds Topfuel-dragster med tio tusen hästar som kommer att startas upp. Det kommer bli grymt!

Räkna med lätt dimma över Emmaboda Flygbana den 18 maj … 🙂

Har du några tips till publiken, saker de inte får missa?

– Om det blir sol så missa inte att ta med kepsen eller fixa med solskyddsfaktor. Solen tar väldigt hårt ute på fältet. Ta gärna med en tomflaska för att fylla på vatten från vår dricksvattentank och ta också med någon sorts hörselskydd. En del bilar låter väldigt mycket.

Vad ser du personligen mest fram emot på årets EDPS?
– Helt klart att några av de snabba profilerna kommer tillbaka i år för att köra igen. Och självklart uppstarten av Kågereds Topfuel. Men även alla sköna utställningsfordon som dyker upp och glänser. De kommer alltid några fantastiska byggen som vi inte haft koll på tidigare. Så det blir en överraskning för oss också.

 Vad händer om det regnar – kör ni ändå?– Vi hoppas så klart att slippa nederbörd. Strippenkörningen kan vi inte genomföra om det regnar. Det skulle innebära en stor säkerhetsrisk att släppa ut effektfulla fordon på ett halt underlag. Däremot kommer driftingen samt barnområdet köra på. Och om det skulle komma någon skur så kör vi vidare igen så snart banan torkat upp.

 Hur många har anmält sig? Och finns det fortfarande platser kvar för de som vill köra?
– Just nu är det ca 300 anmälda med en vecka kvar till eventet. Då innefattar det både utställning och körning. Det finns fortfarande plats kvar för den som är sugen på att anmäla sig. Och även om man är lite osäker på att åka är det bra om man föranmäler sig. Då blir det lättare på plats om man väl bestämmer sig för att köra. I mån av plats kommer det också att vara möjligt att efteranmäla sig på plats i Emmaboda. Men allt det där kan ni läsa om på vår sajt.

Tack för detta, Padde. Nu låter vi dig rodda de sista detaljerna så ses vi den 18:e!

Mer info om eventet och möjlighet att förköpa entrébiljetter till reducerat pris hittar du på länken nedan.

EDPS Emmaboda

 


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se