Bilbyggen e

360.000 för en stylad Jetta från 1995

Publicerad 2016-02-01

Nä, stylade Jettor från 90-talet har inte plötsligt blivit samlarbilar. Det här är troligtvis den mest värdefulla av alla i nämnda kategori, och det finns en god anledning till det.

Den spelade nämligen en roll i första Fast & Furious-filmen, och är signerad av både bortgångne stjärnan Paul Walker och filmens regissör Rob Cohen. Sen den klubbades av auktionsfirman Barret-Jackson ägdes den av tv-personligheten Frankie Muniz som inte hade satt något reservationspris på grannlåten. Kanske var han bara trött på den och ville bli av med den?

Särskilt Fast & Furious är den inte med sin 2-liters fyrcylindriga motor och fyrväxlade automatare. Lustgassystemet den hade i bilen var inget annat än rekvisita. Däremot funkar den superballa Playstation 2-enheten som finns bevarad ombord. Modernt!

Bilens superstjärna, den orange Supra som kördes av Paul Walker betingar andra belopp när den säljs. Senast för ett år sedan klubbades den för 1,6 miljoner kronor.

Klipp ur filmen där Jettan rejsar mot en Honda S2000 – och förlorar.

Det byggdes faktiskt en seriös replika på filmbilen påminns vi av Bilsports frilansare Lars Holmström. Det var 2003, och byggaren Jonas Eriksson från Nordmaling som vi ser arbeta med juryarbete under våra bilutställningar hade kärran färdig till premiären av 2 Fast 2 Furious då den stod parkerad utanför entrén till Heron City i Stockholm. Bilen såldes sedermera till Norge och rykten säger att den gått skroten till mötes dessvärre.
> Här kan du se Jonas Godings bilder av bilen


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se