Annons

5 anledningar till att nya Hyundai i30 är bilen för dig

Publicerad 2017-06-16

Gott om plats, bra uppkoppling eller bäst garantipaket? Vad är viktigast för dig när du ska välja bil? Med nya i30 vill Hyundai göra valet enklare för dig. Här är fem anledningar till att du inte kommer behöva kompromissa.

1. Köregenskaper

Det finns många fördelar med att en bil blir lättare. Nya Hyundai i30 väger 28 kg mindre än sin föregångare. Det gör bilen snabbare men också bränslesnålare, vilket är en fördel för både plånboken och miljön. Karossen är tillverkad av 53 procent ultrahållfast stål för att reducera vikten och ge ökad krocksäkerhet. Det nyutvecklade programmet för drivlinor med turboladdade motorer passar den som gillar snabb och responsiv körning. Den smidiga 7-stegade dubbelkopplingslådan ger ännu roligare köregenskaper och har imponerat på branschpressen.

Här är nya i30

  • 53 % ultrahållfast stål
  • Klassledande lågt luftmotstånd
  • Nytt motorprogram med två turboladdade bensinmotorer; 1.0 T-GDI (120 hk) 1.4 TGDi (140hk) samt dieselturbon 1.6 CRdi (110 eller 136 hk).
  • Multilänks bakhjulsupphängning

Pressen om Hyundai i30

”Nya i30 känns stabil och reagerar kvickt och precist på rattutslag.”
– Vi Bilägare

”Motorn samarbetar med den sju-stegade dubbelkopplingslådan på ett vis som påminner om synkade balettdansöser. Kombinationen är galant. Växlingarna sker sömlöst och snabbt.”
– Högsta Växeln

2. Säkerhet

Hyundai arbetar hela tiden med att utveckla avancerad teknik som ökar säkerheten på vägen.Säkerhetsutrustningen i nya i30 är väl tilltagen redan i komfortversionen och är den första av Hyundais bilar som har utrustats med förarvarningssystemet Driver Attention Alert, DAA. Dags att ta en paus? Systemet upptäcker om förarens uppmärksamhet på vägen börjar brista och varnar då med både en ljud- och en ljussignal.

Säkerhetsfunktioner

Nya Hyundai i30 är utrustad med den senaste säkerhetstekniken, som standard, t ex:
Autobroms med kollisionsvarning

  • Filhållningsassistans
  • Trötthetsvarnare
  • Helljusassistent

3. Design

Det är detaljerna som gör skillnaden, inte bara för utseendet utan också för hela känslan i bilen. Den nyutvecklade kaskadgrillen har blivit ett signum för Hyundais design som utstrålar både styrka och snabbhet på vägen. Den avsmalnande siluetten och stötfångarens tredimensionella uttryck bidrar till bilens tidlösa och sportiga karaktär.

Pressen om Hyundai i30

Utseendet är mer välslipat och påminner faktiskt starkt om både Golf och Audi A3.”
– Vi Bilägare

”Hyundais i30 tar sig an ett generationsskifte som visar vilket superår 2017 blir. Speciellt för den som gillar design och underhållning.”
– Baws.se

3 x Snyggt och bekvämt

  • Zonindelad luftkonditionering gör att du och din medpassagerare i framsätet kan ha olika temperatur i bilen.
  • En elektrisk parkeringsbroms är inte bara smidig utan tar dessutom mindre plats.
  • Skjutbara armstöd gör resan ännu bekvämare.

4. Utrymmen

Väl på plats bakom ratten slås du lätt av rymligheten i bilen. Och det är inte bara en känsla. Nya Hyundai i30 är en av de rymligaste bilarna i sin klass. i30:s sportiga utsida kompletteras av en interiör som känns sofistikerad och avslappnad.

5.
Uppkopplingsmöjligheter

I en uppkopplad värld är bilen inget undantag. Det har Hyundai tagit fasta på. Tack vare avancerade uppkopplingsmöjligheter och den smidiga 8’’ pekskärmen kan du via Apple CarPlay och Android Auto använda din iPhone eller Android smartphone på ett säkert sätt under resan som blir både bekväm och underhållande. Som första bil i klassen erbjuder nya i30 dessutom effektiv trådlös laddning med hjälp av en laddplatta.

Hitta vägen eller en bra restaurang?
Navigationssystemet inkluderar en sjuårig prenumeration på tjänsten LiveServices med bland annat trafikinformation (inklusive fartkameror). Kartorna kan du uppdatera gratis vid service hos en auktoriserad Hyundaiverkstad.

 

 

 

Innehåll presenteras av