Nyhett e

5 snabba från Sema Show

Publicerad 2019-11-08

Den här veckan pågår Sema Show i Las Vegas – en jättemässa som är ett måste att besöka någon gång i livet. Bilsports medarbetare Jonas Goding och Lars Holmström börjar få rutin på Sema Show och har numera ett antal år att jämföra med. Vi kollar läget med dem!

 

Hur vill ni summera läget, nu efter ett par dagar på Sema Show?

– Läget är bra. Nevada är väldigt solsäkert, så temperaturen utomhus är det inget fel på. Mässan levererar också i vanlig ordning. Det finns hur mycket som helst att se.

 

Vilka bilar syns extra mycket på mässan i år? Kan ni se någon ny trend?

– Den nya Supran är den sannolikt vanligaste bilen på mässan jämte Camaro och Mustang. När det gäller trender är det inte så lätt att se något som slår igenom på bred front. Det är lite mer åt hållet att allt är tillåtet. Det sitter dieslar i klassiska hotrods och Pandem-kit på de mest oväntade bilmodeller.

 

Vad har stuckit ut mest av det ni har sett?

– Det finns mycket som etsar sig fast på näthinnan när man har gått på mässan ett tag, men det som sticker ut mest är de fantastiska inredningarna på bilarna här. Det är en sanslös nivå på hantverket och man går verkligen ”all in” och mixar både former, färger och material.

 

Finns det mycket att gå igenom då?

– Absolut! Stegräknaren bottnar. Man måste verkligen gå igenom hela mässan. I det mest oväntade hörnet kan det ballaste bygget stå.

 

Vad händer härnäst?

– Nu ska vi sammanställa det material vi har samlat för en bra rapport i Bilsport nr 17. Sen rundar vi av med Sema Cruise och avslutningseventet Sema Ignited, där det bland annat bjuds på uppvisning från Formula Drift och Nitro Circus.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se