Nyhett e

5 tips inför en dag på strippen

Publicerad 2019-04-04

En dag på strippen i Emmaboda närmar sig. Datumet att skriva in i almanackan är 18 maj. Och vi tänkte skicka med dig några tips. Av ingen mindre än Micke Kågered, flerfaldig EM-mästare i  Top Methanol Funny Car.

Micke Kågered.

Läs och begrunda!

1. Börja med att se till att utrustning som förarkläder och licens är i ordning innan tävlingen.

2. Oavsett du har med dig en kompis eller halva byn som teammedlemmar, måste alla veta sin uppgift: Lägg upp ett arbetsschema för teamet, hur de ska jobba med tävlingsbilen.

3. Se till att ha en färdig bil när du kommer till tävlingsbanan, så att du inte börjar skruva när du kommer dit. När du väl är där vill du inte lägga energi och fokus på något annat än körningen.

Bilen ska vara klar när du kommer till racet. Men en kik under huven skadar så klart inte.

4. Se till att ha mat med dig, det är väldigt viktigt att lägga upp en plan för det. Jag brukar ha med mig mat som vi lagar hemma först och fryser ner. Hur man än gör gäller det att ha mycket färdigt, så att man slipper spilla tid på att tillaga maten. Och det ska så klart vara bra, näringsrik mat, för det går åt mycket energi. Dryck är också väldigt viktigt.

5. Transportfordon till banan ska vara i bra skick. Det är lätt att glömma det, att bara fokusera på själva tävlingsbilen.

Okej. Det var det första fem. Vi serverar dig fem till i nästa vecka – missa inte det!

Du som är sugen på att anmäla dig till En dag på strippen i Emmaboda den 18 maj gör det genom att klicka dig vidare här nedanför.

EDPS Emmaboda

 


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se