Nyhett e

750 elhästar och nästan sex meter lång

Publicerad 2016-08-19

Delad bakruta, båtformat akterparti och flödande muskulös design. Mercedes-Maybach Vision 6 Coupé Concept är det långa namnet på den långa elbilen som visar hur läcker en Maybach-coupé kan bli om allt faller på plats. Den är 570 cm lång, 210 cm bred och har plats för fyra i en långt bakåtflyttad coupé bakom en enorm motorhuv.

Bilen rullar på 24-tumsfälgar, och var och ett av dessa drivs av en elmotor som sammanlagt levererar motsvarande 750 hästkrafter. 0-100 ska gå på fyra sekunder (vilket gör den en sekund långsammare än Tesla Model S i värstingutförande) och den ska klara hela 250 km/h i toppfart. Total räckvidd uppges till 50 mil, och via en 350 kWh snabbladdare ska man kunna tanka i 10 mils räckvidd på blott fem minuter.

Dörrarna är måsvingeöppnade som på Mercedes SLS, men inuti liknar bilen mer en framtidsvision. Alla viktiga data projiceras på framrutan, och det finns touchpaneler runt om. Mycket går också att styras via gestikulerande. Det är lyx in i detalj med bland annat olika trämaterial, golvet är exempelvis gjort av träslaget alm.

Vill-ha-känslan är troligtvis lika stor som prislappen blir lång – om den någonsin blir verklighet vill säga.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se