Nyhett e

Alfa lyfter hatten av 4C

Publicerad 2014-03-05

Den stora premiären från Alfa Romeo på årets Genèvesalong är en Spider-version av tuffa lilla 4C, med planerad produktionsstart nästa år. Frisk luft uppåt och med en skyddsbåge täckt av en kolfiberpanel som ska skydda de åkande. Samma material pryder vindrutans båge. Unika fälgar kommer också i Spiderversionen, 18-tummare fram och 19 bak. Fjädring och väghållning har man fått vässa lite extra för att den ska matcha coupéns förträfflighet. Dessutom har man satt traditionella klarglaslyktor på bilen som enligt många ser bättre ut än de friliggande ”strölamporna” på coupén.

Precis som versionen med tak är bilen ett lättviktsbygge som hamnar under ett ton tankad och klar, 60 kg är extravikten för Spider. Motorn är samma 1,75-liters turbofyra med 241 hk/350 Nm. Coupén gör 0-100 på snabba 4,5 sekunder.

Konceptet man visar upp på Genèvesalongen är lackad i en treskikts glänsande vit kulör och har ett kolfiber- och titanavgassystem med elektriskt öppningsbara avgasventiler som Akrapovic har snidat ihop. Mums!

Priset är inte publicerat ännu men coupéns första version Launch Edition går på 515.000 kronor, svenska tilldelningen av den är sju bilar och de ska börja levereras när som helst.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se