Bilbyggen e

AMC Javelin -72 med Hellcat-maskin på över 1.000 hk

Publicerad 2017-10-27

Defiant – trotsig på engelska. Så heter det här bygget från Ringbrothers, som brukar ha något spännande att komma med när det vankas Sema Show i Las Vegas. Med bas i en gammal AMC Javelin från 1972 motoriserad med en Hellcat-V8 med kompressor och över 1.000 hk. Kolfiberkarossdelar, Flowmaster-avgassystem, Whipple 4.5-kompressor, HRE-fälgar och Baer-bromsar. Mycket mer än så får vi inte veta i förväg!

De har också med sig en Charger döpt till Defector (avhoppare). 4.700 timmars jobb ligger bakom bilen vars kaross jämfört med en original-Charger är kortad två tum medan chassit sträckts ut tre. Under huven en Hemi V8 på 6,4 liter byggd av Wegner Motorsport, och samma tillverkare som AMC:n har levererat specialtillverkat avgassystem och fälgar.

Vi på den här sidan Atlanten har dock en annan Charger-favorit i Johan Erikssons RTR som han för närvarande drar över kontinenten på släp. Borde sopa hem både det ena och andra priset, liksom publikens gunst! Bilsport har ett reportageteam på plats när det gäller, vi återkommer! Mässan slår upp portarna den 1 november.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se