Nyhett e

Amerikansk superhybrid med 1.150 hk

Publicerad 2017-12-01

Aria FXE täcktes av på Los Angeles bilsalong, en superbil i två versioner där den ena drivs av en 6,2-liters V8 utan överladdning och bakhjulsdrift – och en version där en 720-hästars V8 får hjälp av 540 hk elmotorer. Sammanlagd systemeffekt 1.150 hk vilket ska få bilen till 100 på 2,8 sekunder, och en toppfart på hela 338 km/h. Batteripack ska också finnas för att man ska kunna köra helt utsläppsfritt.

Den har kolfiberkaross och 3d-printade titanprylar högt och lågt, och målet är att få ut bilen redan 2019 till det blygsamma priset 1 miljon och uppåt. 400 bilar kan man tänka sig att producera, men där får det vara nog. Det gäller bara att hitta modiga köpare först…

Företaget Aria Group har tidigare i år visat ett koncept på en mittmotorutrustad Corvette-hyllning. Ett företag med 20 år på nacken inom framför allt design, men de har också en produktionsanläggning för att bygga alla typer av delar man kan behöva till en bil. Bland kunderna hittar vi allt från Singer och Ford, till Mercedes och Disney (!).


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se