Bilsport play e

Andreas Berggrens Hyundai har Batman-tema

Publicerad 2018-08-28

Den dök upp på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påskas, och sen dess har den rullat runt på bilutställningar i när och fjärran. För att glädja de som ser den – och för att samla ihop pengar till Min Stora Dag som ger sjuka barn en upplevelse utöver den vanliga vardagen. Andreas Berggren från Alvesta har gjort ett stort jobb med sin breddade Hyundai Genesis 2.0t -11 som förvandlats till en temabil med massor av billjud.
– Jag har frågat en av kungarna inom temabyggen, Lukas Koos, vad man ska tänka på när man bygger en sån här. Och han sa att det är viktigt att karaktären ska kunna köra bilen. Så vi valde Batman som tema, för han kör ju väldigt mycket, berättar han och fortsätter;
– Jag har sålt planscher med bilen och allt har oavkortat gått till Min Stor Dag.
Senast gjorde han publik succé på Stenungsunds Motorshow som gick av stapeln i helgen. Därifrån åkte han med med halva bilen full av pokaler. På Elmia i påskas blev han en av juryns val i Hall A, och på Vallåkraträffen fick han tredjepris i japanska och övrigt-klassen.
Andreas som tidigare byggt showbilar av bland annat Honda S2000 och Audi A4 har inte nått vägs ände utan har nya idéer på lut. Vad det blir är troligtvis hemligt tills täcket faller nästa gång!
Vill du följa hans äventyr bör du knappa in Berggrens Galna Värld på Facebook.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se