Event e

Anmäl dig till Årets Bygge 2015

Publicerad 2015-09-11

Har du Sveriges snyggaste, vassaste och mest genomtänkta bilbygge? Årets Bygge 2015. Det bästa av de bästa i år, helt enkelt.
Då har du chansen att visa det på Mantorp Park, lördagen den 26 september.

Det enda du behöver göra är att anmäla dig – eller någon du anser har skapat Årets Bygge – online på www.bilsport.se/årets-bygge-2015 med namn, adress, telefonnummer, en kort beskrivning av bilen och en bild på den. Det gör du lite längre ner på sidan, eller genom att skriva ett mail direkt till aretsbygge@bilsport.se

Förutom ära och berömmelse får vinnarekipaget fyra däck till bilen från Cooper Tyres samt en monterplats på Oslo Motorshow 23-25 oktober.

Precis som i den klassiska tävlingen Sveriges Snyggaste Bil väljs finalisterna ut av Bilsports redaktion. De utvalda blir inbjudna till Gatebil Festival med fritt inträde alla festivaldagar.
Bilarna bedöms sedan på plats av en jury bestående av erfarna bedömare och meriterade bilbyggare. Tävlingen avgörs på lördag 26 september med prisutdelning 16:30, omedelbart efter sista Driftingpasset på banan.

Finalplatserna är begränsade och tiden är knapp. Sista anmälningsdag är fredag 18 september.
Finalisterna kontaktas på måndag 21 september. Så sprid och dela budskapet!
Eller förresten. Varför ska anmälan vara stängd i två dagar när det inte finns någon på redaktionen?
Låt oss säga att det går alldeles utmärkt att anmäla sig fram till måndag morgon istället.

Tänk också på att Årets Bygge inte är den enda utställningen på Mantorp Park denna helgen. Gatebil har som vanligt sin egen allmänna utställning med priser i flera märkeskategorier. Skulle det vara så att någon bland de som deltar där skulle kunna tänkas passa som lämplig kandidat till Årets Bygge kan vi Bilsport välja ut och erbjuda en eller några få plats som ”wild cards” för bedömning av Årets Bygge-juryn.

Sedan 2007 har Bilsport utsett Årets Bygge, varje år, första helgen i augusti. I år aviserades en flytt till lite senare på säsongen, när de flesta utomhusträffar är klara. Närmare bestämt i samband med Gatebil Festival på Mantorp Park – Sveriges närmaste racerbana.

Tidigare vinnare är Mattias Vöcks Amazon kombi, P-A Johanssons Saab 9-3, Magnus Jinstrands Cobra V12, Rickard Klarbys Golf GTI, Carl-Martin ”Colle” Wideskärs Toyota Celica ”Cellardo,” Björn Freyers Volvo 242, Henrik Mattssons Volvo V70 RWD och Henrik Anderssons Audi A4 pickup.
Har du, eller någon du känner, ett bygge i samma klass? Då kan du vara vinnare.

Lycka till! Må den bäste vinna!

[gravityform id=”2″ name=”Anmäl dig till Årets Bygge 2015″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se