Nyhett e

Ansiktslyfta tvåor

Publicerad 2017-05-16

Det handlar om lätta ansiktslyftningar när BMW nu basunerar ut 2018 års 2-serie Coupé och Cabriolet. Produktionen som startar i juli innebär bland annat att bi-LED-strålkastare blir standard. Det lanseras en rad förändringar i frontens design med bredare luftintag i de yttre luftintagen, och bak får man ”L-formade” LED-baklampor.

Inuti hittar vi kontrastsömmar och ytor i svart högglans och kromade element i sidodörrarnas kontrollpanel. Det radas upp ett antal nya tyg- och läderklädselmodeller och interiörlister. Multimediamässigt har 8,8-tumsskärmen nu touchscreen-funktion om man valt Navigation Professional. Har man rätt lur eller skal kan man även åtnjuta trådlös induktionsladdning av mobilen, och även få tillgång till Apple CarPlay om man har en sån telefon. Tio enheter kan nyttja en wifi-hotspot i bilen, det kommer uppskattas på alla resor – tro mig! Den har ett SIM-kort som standard och uppkopplingen kan alltså göras utan tillkopplad telefon.

Maskinellt kommer bilarna med effekt från 136 till 340 hk, där M240i är roligast. Finns både som bakhjuls- och fyrhjulsdriven (xDrive). 0-100 går på ruskigt kvicka 4,4 sekunder!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se