Bilbyggen e

Äntligen en Tesla som sticker ut!

Publicerad 2017-11-06

Sällan ser man en Tesla som skiljer sig från mängden, men den här gör det med råge plus moms och grädde på moset. Enorma Batmobile-vingar bak, check! Ögonfransar i metall, check! Rosa kaross med Batman-logga på frunken, check! Tvåekrade kromade 22-tummare, också check! Och som avrundning en fräsch zebra-interiör.

Tycker du att det ser ut som ett skämt? Det är det! Ett drygt fyra år gammalt april-skämt har flutit upp till ytan igen. Det var Google-finansiären Sergey Brin som råkade ut för en grupp humoristiska anställda.

Kikar du noga på bilden ser du Google Chrome-loggan på fälgarna. Google jobbade för tillfället med sin egen tilltänkta självkörande bil inom projektet Google X, och platsen där arbetet pågick kallades skämtsamt för ”Batcave”. Inte mer än rätt att chefen ifråga körde en rosa Batmobile, tyckte hans fotfolk!

De poängterade vid tillfället att den rosa kulören var vinyl, och att allt för övrigt gick att justera tillbaka till original. Sergey tog det hela med humor och körde till och med runt med bilen i detta skick ett tag till allas stora glädje.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se