Bilbyggen e

”Bad ass Porsche 917-replika”

Publicerad 2017-01-12

Porsche 917. Den ikoniska racerbilen som skänkte märket segern på Le Mans 24-timmars både 1970 och 1971. En vansinnigt snabb tävlingsbil som på testbanan nådde hela 390 km/h i toppfart, i Gulf-färgerna närmast kultförklarad av en värld av motorentusiaster. Ska man till att kopiera en sådan gäller det att ha tungan rätt i mun!

Om det har lyckats eller ej är upp till dig att avgöra, för skönhet ligger som bekant i betraktarens ögon. Men visst kan vi vara överens om att några av linjerna på det här bygget inte riktigt (hrm) följer originalets så jättebra?

Den fasansfulla styggelsen (eller skönheten beroende på betraktaren då) beskrivs av ägaren som en ”excellent 917 Porsche-replika” som ”när man kör den får en att känna sig som vägens kung”. Uppenbart en slarvigt ihopkokad kit car, med oblygt monterade Porsche-emblem och en bakvinge som skulle få självaste Paul Walker att vända sig i graven.

Priset är däremot överkomligt – det står en dollar på Craigs List, och vill du ha den ska du ta dig till Orlando. Psst, den har ny växelspaksnopp!

> Här hittar du annonsen!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se