Motorsport e

Bilsport Award: Björk och Rosenqvist Årets Racingförare

Publicerad 2013-11-22

Den ene dominerade på hemmaplan.
Den andre var ytterst nära en titel internationellt.
STCC-mästaren Thed Björk och EM-tvåan i Formel 3, Felix Rosenqvist, tilldelas inte helt oväntat Bilsport Award i kategorierna Årets Racingförare och Årets Racingjunior.

Thed Björk vann åtta av tolv race och var hela 97 poäng före närmaste konkurrent i mästerskapstabellen. Han fullkomligt sprudlade av självförtroende hela säsongen och vaktad av sina kollegor i de andra Volvo S60-bilarna från Volvo Polestar Racing blev han ett svårfångat byte för övriga konkurrenter.

När Björk själv försöker sätta ord på hemligheten bakom framgången hyllar han teamet, den analytiske ingenjören Jan Andersson och sin egen förmåga att tänka nytt.
– Jag har försökt att se på banorna med nya ögon och inte sitta fast i gamla rutiner. Ta Gelleråsen som exempel, där har jag kört hur många varv som helst i karriären. Inför årets tävling hittade jag helt andra spår än vad jag tidigare kört i tre av banans kurvor. Så har jag gjort i alla tävlingar den här säsongen och det har gett mig mycket, säger han.

Felix Rosenqvist kan också blicka tillbaka på en framgångsrik säsong – även om han inte lyckades förverkliga målet att erövra EM-guldet. Tio EM-segrar, silver i mästerskapet och en historisk andra triumf i Masters of Formula 3 är ett rätt okay facit.
– Överlag har det definitivt varit en bra säsong, men just att jag kom tvåa i mästerskapet är verkligen ingenting som glädjer mig. Däremot är jag körmässigt väldigt stolt över vad jag åstadkommit under i princip varje helg, säger Felix och syftar på resultaten i förhållande till sina teamkompisar, alla segrarna, snabbaste varv och, inte minst, banrekord.

Bilsport Award kommer att delas ut på Bilsportgalan i Norrköping den 25 januari.

Läs mer om Thed Björk och Felix Rosenqvist i Bilsport nr 25 – och missa inte presentationen av övriga pristagare i Bilsport Award 2013 i kommande nummer av tidningen. Kvar att offentliggöra är: Årets Dragracingförare, Årets Dragracingjunior och Årets Kartingförare.

> Köp lösnummer här!

> Årets rallyförare: Karlsson och Tidemand
> Årets Rallycrossförare: Hansen och Larsson


Jerker Johansson

bilsport@bilsport.se