Nyhett e

Bilsport provkör nya S3 och A3

Publicerad 2016-05-25

 

Nu är det dags för en uppgradering av nuvarande generation Audi A3 och S3. Bilsports Fredrik Lund är iväg och provkör den nya modellen.

Är det mer än bara en facelift?
– Ja, det tycker jag absolut att det är. Visst, det är ingen helt ny generation vi snackar om, men Audi har gjort rätt många förändringar som är värda att lyfta fram.

Som?
– Bland det som ögat inte uppfattar märks främst en rad olika säkerhetsdetaljer. Audi Active Lane Assist, Audi Pre Sense front, Traffic Jam Assist, Emergency Assist. Plus en rad bekvämlighetsfaktorer, som Audi Connect.

Mycket att hålla reda på, eller?

– Säkerhetssystemen behöver du ju inte tänka på, de bara finns där. Men vissa av dem är tillval och som nybilsköpare lär du ha ett och annat att fundera över när orderblocket ska kryssas i. Bland annat så kan du nu välja till Audis Virtual Cockpit, som vi tidigare sett i TT, Q7 och R8.

Vilken version testar du just nu?

– Jag har lyckats smita iväg på långtur med nya S3, men har även testat den helt nya 3-cylindriga 1-litersmotorn på 115 hästkrafter samt hybriden A3 E-Tron. Men så snart plåtningen är över blir det ett par timmar bakom ratten i just S3.

 

Räkna med en fullständig provkörningsrapport i Bilsport nr 13 som finns i butikerna den 16 juni (om du är prenumerant får du tidningen tidigare)!

 

 


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se