Nyhett e

Bilsports förlag firar 40-årsjubileum i Karlskrona

Publicerad 2013-07-03

För 40 år sedan lade journalisterna Stig Sjöberg och Anders Albinsson grunden till det som idag är Nordens största motortidningsförlag. Självklart ska det firas, och det gör vi nu under helgen i förlagets hemstad Karlskrona!

Alla typer av fordon från förlagshuset Albinsson & Sjöbergs tidningar kommer att visas upp i handelshamnen i Karlskrona – cirka tio från var och en av förlagets tidningar. Det gäller till exempel utställningsbilar, rally- och racerbilar, men det blir också uppvisningar: Johan Svensson med sin Super Comp-dragster, Boije Ovebrink med hybridlastbilen ”Mean Green” och en Norton -35, för att nämna tre exempel.

Förlagets jubileum firas samtidigt som Karlskrona Veteranbåtsdagar och Nordisk Kustkulturfestival arrangeras i Karlskrona. Det förstnämnda som en del i Nostalgia Festival, som under föregående helg inleddes med den klassiska Nostalgiadagen i Ronneby Brunnspark.

Besökare till Nordisk Kustkulturfestival får en bonus i entrébiljetten: gratis inträde till förlagets bil- och porslinsmuseer.

 

Tidsprogram finns här!


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se