Motorsport e

Bilsports läsare röstade fram rallykvartett

Publicerad 2014-01-26

Rallyparen Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson och Pontus Tidemand/Ola Fløene har av Bilsports läsare röstats fram till utmärkelsen Årets Senior respektive Årets Junior i svensk motorsport 2013. Resultatet av omröstningen offentliggjordes på Bilsportgalan i Norrköping sent lördag kväll (25 januari).

Bilsport Award delas årligen ut till landets främsta seniorer och juniorer i sportgrenarna rally (förare och co-driver), racing, rallycross och dragracing. Bilsport Award föräras dessutom Årets Kartingförare.
Samtliga elva pristagare fanns på plats på Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping. Det var också bland dessa som läsarna av tidningarna Bilsport och Bilsport Rally&Racing röstat fram Årets Senior och Årets Junior alla kategorier.

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson, Årets Rallyförare/Co-driver, skrev under 2013 ett stycke svensk motorsporthistoria med totalseger i en SM-deltävling och mästerskapssilver i huvudklassen Trimmat 4WD. För de insatserna fick verklighetens rallybrudar flest röster bland seniorvinnarna.
I juniorklassen gick segern till 2013 års guldmedaljörer i VM tillika Årets Rallyjunior/Co-driver, Pontus Tidemand och Ola Fløene.
– Det känns helt otroligt att få den här utmärkelsen i den här konkurrensen, sa en glad Ramona Karlsson när hon och Miriam Walfridsson hyllades av över 500 gäster på Bilsportgalan.

Pontus Tidemand och Ola Fløene hade tyvärr förhinder att delta. I sina förberedelser inför Rally Sweden valde duon att köra Mountain Rally i det norska mästerskapet i stället.
– Det gick bra. Vi vann, konstaterade Tidemand när blev uppringd direkt från scenen i Norrköping och fick ta emot folkets jubel.
Det här var för övrigt andra gången som Pontus Tidemand fick utmärkelsen Årets Junior. Första gången var 2011 då han som den yngste föraren någonsin vann rally-SM.

På Bilsportgalan, som arrangeras av tidningen Bilsport i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, delades dessutom ett Bilsport Award ut i en helt ny kategori, Årets Streetracer. Det priset gick till en mycket överraskad och glad Samuel Yngvesson.

Den 15:e upplagan av Rickard Rydell Special Award förärades Erik Johansson, som 2013 blev den förste vinnaren i nya Formel Renault 1,6.

Läs mer om segrarna i de olika klasserna här: (tidigare publicerat)
> Årets kartingförare: Philip Morin
> Årets dragracingförare: Gullqvist och Back-Andersson
> Årets racingförare: Björk och Rosenqvist
> Årets rallyförare: Karlsson och Tidemand
> Årets rallycrossförare: Hansen och Larsson

Tidigare pristagare
Bilsport Senior Award
Mattis Ekström (racing), 2004, 2005, 2007
Björn Wirdheim (racing), 2003
Alx Danielsson (racing), 2006
Rickard Rydell (racing), 2008
Per-Gunnar Andersson (rally), 2009
Patrik Sandell (rally), 2010
Jimmy Åhlund (dragracing), 2011
Johan Kristoffersson (racing), 2012

Bilsport Junior Award
Marcus Ericsson (racing), 2007, 2009
Alx Danielsson (racing), 2003
Per-Gunnar Andersson (rally), 2004
Patrik Sandell (rally), 2005
Patrik Flodin (rally), 2006
Victor Henriksson (rally), 2008
Daniel Nyling (dragracing), 2010
Pontus Tidemand (rally), 2011
Anton Marklund (rallycross), 2012


Jerker Johansson

bilsport@bilsport.se