Motorsport e

Blågul trippel i Nitro World Games

Publicerad 2019-08-26

En lång rad toppförare ställer varje år upp i Nitro World Games, en tillställning som ofta beskrivs som extremsportarnas eget OS. Årets event arrangerades i Salt Lake City, Utah, USA.

Patrik Sandell som de senaste åren tävlat framgångsrikt i amerikansk rallycross inledde tävlingen storstilat och vann tidskvalet. Efter följande ”man mot man-race” stod svensken som etta och fick starta finalen i pole position.

Sandell beskriver banan så här:

– Den mest extrema i hela världen med bankade kurvor och stora hopp med gap. Vi måste flyga minst 40 meter för att nå landning i det mest extrema hoppet. För mig är detta framtiden för rallycrossporten. Bilarna klarar av det och fansen älskar det.

I finalen ställdes Sandell mot bröderna Kevin och Timmy Hansen samt välkända amerikanerna Tanner Foust, Travis Pastrana och Ken Block.

Uppgörelsen mellan dessa följdes av 20.000 åskådare på plats samt miljoner tv-tittare över hela världen.

Kevin Hansen fick till en perfekt start, tätt följd av Sandell och racet blev dramatiskt. I mål stod Kevin som vinnare, bara 0,5 sekund före Sandell och på tredje plats följde Timmy Hansen. Amerikanerna gick i mål i ordningen enligt ovan.

FOTO: GARTH MILAN/RED BULL CONTENT POOL

Bildtext: Kevin Hansen flyger högt över ett av de extrema hoppen på sin väg mot seger i Nitro World Games i Salt Lake City.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se