Nyhett e

BMW har täckt av nya M3 CS

Publicerad 2017-11-08

I rakt nedstigande led från E30 M3 Evolution hittar vi nya BMW M3 CS. Det är dock ingen ”Coupé Sport” utan en fyradörrars prestandabil med uppgraderade bitar rätt igenom. Med Competition Package vässar man effekten till 460 hk, 0-100 går på snabba 3,9 sekunder. Toppfarten är begränsad till 280 km/h.

Med kolfiberförstärkt plast i tak, huv och modellspecifika frontsplittern och bakre diffusorn har man sänkt vikten med 50 kilo jämfört med vanliga M3.
Inuti har man möblerat med tvåtons helläderinredning och Alcantara. Växellådan är som standard M DCT-lådan; dubbelkopplingslådan har separat oljekylare och går att växla manuellt eller med automatik.

Chassisättningen är samma som man får med Competition Package. Delar i smidd aluminium, och som standard fås adaptiv M-fjädring med geometri fintunad för både gata och bana. Det sistnämnda är i åtanke redan från fabrik – hjulen är Michelin Pilot Sport Cup 2-däck på 265/35 R 19 fram och 285/30 R 20 bak. Semislicks som även är gatlegala. Man kan även beställa bilen med Michelin Sport-däck om det passar ens användningsområde bättre.

Det ska tillverkas cirka 1.200 exemplar av M3 CS, fabriken börjar bygga bilarna i mars och orderböckerna öppnar i januari.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se