Bilbyggen e

Brabus nya raket har 900 hk och 1.500 Nm

Publicerad 2015-03-02

Med samma recept som tidigare versioner av Brabus Rocket släpper man den här veckan lös en ny generation monstersnabb superlyxracer under Genève-salongen.

Värstingen är Brabus Rocket 900 med lika många hästkrafter framlockade ur en uppborrad V12 Biturbo-motor. Från 5,5 liter till 6,3 och med kraftfulla delar lämnar den 1.500 Nm i vrid även om man begränsat vridet till 1.200 för att inte växellådan ska flyga i bitar. Det räcker till en tid till 100 km/h på 3,7 sekunder – i en fyradörrars rejält stor bil! Toppfarten uppges till över 350 km/h. Grunden är bakhjulsdrivna S 65 AMG.

Inuti demobilen hittar vi tunerns paket ”iBusiness” där i-et avslöjar att det handlar om massor av Apple-produkter. iPad Mini, Mac mini, iPod touch och Apple TV sköter om den rejält tilltagna underhållningen som dessutom kan styras via en Brabus-framtagen app. Surfplattan kan även användas för att kontrollera Mercedes COMAND-system (navigation, ljud etc).

Utsidan är ombyggd med kolfiberdelar som klarlackats och optimerats i vindtunnel för att förbättra bilens aerodynamik. Fälgarna är Brabus egna Monoblock-fälgar som finns med 21 och 22 tums höjd.

Pris? För dyrt för att de ska ståta med det – uppges på seriös begäran! Är du inte oerhört tät utan bara skapligt jätterik kan du kanske lockas av versionen snäppet under; Brabus 850 som baseras på Mercedes S 63 AMG Coupé istället. Då får du 850 hk och 1.450 Nm ur V8:an, och den är faktiskt snabbare till 100 km/h – 3,5 sekunder. Det kan vi tacka lägre vikt och fyrhjulsdrivning för.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se