Nyhett e

Buskul: Swift Sport får 140 turbokusar och låg vikt

Publicerad 2017-09-14

Lilla Suzuki Swift Sport downsizas maskinellt från 1,6 liter till 1,4 – men får turbo och betydligt lägre vikt än innan. Bara 970 kilo vilket bör göra susen för körglädjen! Växellådan är en 6-stegad manuell och ska enligt rapport vara tätare och mer direkt. Man har även bearbetat fjädringen åt det sportigare hållet, och den ska gå ännu tajtare genom kurvorna. Bilen har fått längre hjulbas och 40 mm bredare kaross, samtidigt som den är lägre än förr. Allt som allt ett mer kompakt utseende.

Inuti diverse kolfiberliknande material, ratt med platt undersida och röda accentfärger. Centralt en 7-tums touchskärm med både Android Auto och Apple Carplay.

På säkerhetssidan också nyheter i form av autobroms, filhållningsvarning, adaptiv farthållare, automatiskt helljus och ett system för att hålla koll på att föraren inte verkar för seg i kolan. Bilen premiärvisas i Frankfurt just nu, och när den rullar in i Sverige nästa år känns det som om den borde provköras av alla med en spirande GTI-ådra. Ett kul litet paket!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se