Bilbyggen e

Bygg bil – tävla – sälj den!

Publicerad 2019-02-05

Den 18 maj är det dags för En dag på Strippen. Platsen är Emmaboda Flygbana. Och för att krydda eventet lite extra tänker vi i år att köra ett 50.000-kronorsrace i samarbete med Simons. Vi gjorde samma sak för nio år sedan, då räckte pengarna till 10,87 sekunder på Mantorp. Skogen Racing tog hem segern med en BMW-motoriserad Ford Sierra som man slängde ihop under 22 dagars vansinnesskruvande, dessutom för halva priset, 25.000 kronor.

Utmaningen är att sätta bästa tidkortet med en budget på just 50.000 kronor. Eller rättare sagt, du får bränna hur mycket – eller lite – pengar du ville under förutsättning att du förbinder dig att sälja bilen för 50.000 kronor om du vinner tävlingen. Skogens Racing fick alltså 25.000 kronor över till garageöl (eller nya smaskiga delar till nästa bygge).

Vi ringde upp det Gävlebaserade gänget för att höra om de ställer upp i år också. Och trots att tiden är knapp och andra projekt ligger i pipeline tvekade inte Mikael Skogsberg en sekund.

– Vi löser det på något sätt, slår han fast. Jag kör med min Sierra annars!

Av en händelse ramlade det in ytterligare en fin Sierra (var hittar han dem?) på Mikaels garageplats nyligen och delar till ett motorbygge samlas just nu ihop som bäst. En bra backup.

– Men förhoppningsvis byggs det en bil för ändamålet!

Sierra + godis = dräpare? Det hoppas i alla fall Mikael Skogsberg (infälld i bilden).

Efter tävlingen köper vi vinnarbilen för 50.000 kronor, därefter auktioneras fartmonstret ut och pengarna den inbringar går oavkortat till Barncancerfonden. Så det blir fler än du som vinner!

Klart du ska anmäla dig och ditt lag!

Läs mer om En dag på Strippen:

EDPS Emmaboda


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se