Event e

Bygg billigt – det lönar sig!

Publicerad 2019-02-01

Det snackas alltid en massa om pengar kontra kunskap. Har man bägge så finns förutsättningarna för att åka fort på riktigt, men om man bara har tillgång till det senare, hur fort kan man åka då?

För nio år sedan gjorde vi en utmaning. Vi döpte det 50.000-kronorsracet. Utmaningen var att sätta bästa tidkortet med en budget på just 50.000 kronor. Eller rättare sagt, du fick bränna hur mycket – eller lite – pengar du ville under förutsättning att du förband dig att sälja bilen för 50.000 kronor om du vann tävlingen.

Då, för nio år sedan, räckte pengarna till 10,87 sekunder på Mantorp. Skogen Racing tog hem segern med en BMW-motoriserad Ford Sierra som man slängde ihop på 22 dagars vansinnesskruvande, dessutom för halva priset, 25.000 kronor. Det blev pengar över till garageöl!

 

Samma upplägg

Nu är 50.000-kronorsracet tillbaka, med Simons som samarbetsparter, på En dag på strippen Emmaboda den 18 maj. Upplägget är det samma, pengarna är de samma. Hur långt räcker 50.000 kronor idag? Pengarna är knappast värda mer, men å andra sidan har teknikutvecklingen gått framåt. Dessutom har väl folk inte blivit mindre kluriga, eller?

 

Så här funkar det

Reglerna är enkla. Bygg en bil, eller ta din befintliga rejsbil, och anmäl dig. Du får bygga bäst tusan du vill, så länge bilen klassar in i någon av klasserna på EDPS. Under dagen kör du som vanligt i din klass, 50.000-kronorsracet är alltså ingen separat klass. Det är bästa tidkort bland anmälda 50.000-kronorsbilar som gäller, när däckröken lagt sig.

Vilka och hur många hjul den ska driva på väljer du själv. Motortyp och eventuell överladdning också, vi lägger oss inte i någonting. Så länge du är beredd att släppa bilen för 50.000 kronor när du vinner. För du tänker väl vinna?

Efter tävlingen köper vi bilen av dig för 50.000 kronor, sedan auktioneras bilen ut och pengarna den inbringar går oavkortat till Barncancerfonden. Så det blir fler än du som vinner!

Här kan du anmäla dig och läsa mer om En dag på Strippen:

EDPS Emmaboda


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se