Bilbyggen e

Byggen redo för EDPS den 21 maj!

Publicerad 2016-05-11

EDPS Emmaboda lurar runt hörnet (21 maj), det som för många är avstampet för årets strippenkörningar. En dag för både amatörer och proffs att testa greppet och nerverna till säsongen! Det kommer finnas mängder av bilar som måste ses och höras i år, här är några av dem.

> Läs mer om EDPS Emmaboda här – sista anmälningsdag 16 maj!
> Här är en lista på ALLA anmälda!

volvobroder
Volvo-bröder
Brorsorna Erik Bondesson och Robert Svensson från Halmstad ska köra EDPS i Emmaboda med varsin Volvo. Erik kör turbokonverterad 940 lättad till ynka 1.050 kilo med 565 hästar på hjulen. Robert tar med sig sin exakt lika lätta 245:a med B23 8-ventilare med lustgas. Han nöjer sig med 200 hästar plus 75 gas. Det blir premiär på EDPS Emmaboda för duon där Eriks personbästa är 11,91/195 och Robert 14,64/145.

jim
Rocket Bunny-Corvette
Om det blir stripp eller bara utställning har Jim Björk från Törneryd inte bestämt än, men han kommer i alla fall till Emmaboda med sin fräna Corvette C5 som han modifierat med Rocket Bunny-breddare till Nissan S13.
– Jag har lagt grymt många timmar på skärmarna för att få dem att passa Corvettens former, berättar han.
Den är komplett med frontläpp och vinge, och tar man fram måttbandet är den 210 cm bred över baken. Färgen kommer från BMW:s färgkarta och heter Chestnut Bronze och förtjänar en närmare titt – helst under solen! Du kommer kunna läsa om Jims bil i en kommande Bilsport. Håll utkik i tidningshyllorna!

kristoffer
V90-bygge
V70:ns efterträdare är inte först med modellnamnet V90 – det har längre historia än så. Kristoffer Hansson har uppdaterat sin 945 -92 till att se ut som forna tiders V90, och han har plåtbreddat den försiktigt (2,5 cm). Dessutom har den luftfjädring, lackat underrede, omsydd inredning i blå mocka och grått skinn och rullar med en T5-motor. Syns på Emmaboda!

bonnmeck3
Bonnmeckade superkrafter
Ny turbo och vassare kammar. Tim Rasmusson från Team Bonnmeck tar med sig sin 240 Turbo och några kompisar med snabba bilar till Emmaboda. Han siktar på 700 bänkade hästar innan granen slår om, och ska förstås vässa sina tider under året. 11,36 har det gått som snabbast på EDPS medan Mantorp-klistret gav 10,83.

andreas
Putta på laddar om
Super-Unon har gymmat. Andreas Nilsson och Team Putta På från Värnamo har kört Opel och 940 innan, nu är den sistnämnda bytt mot Fiat Uno Turbo med bur och gissningsvis 250 hästar på hjulen med bara 900 kilo vikt. Planerna är redan långt gångna – nästa år ska effekten upp i 400!


Åttonde året
Samma Opel har nött rakan i åtta år, med Bergkvarabon Robin Håkansson vid rodret. En turbokonverterad c20xe (Kadett GSi 16v) som är ett ihopplock med ekonomin i fokus. ”Det är mest buntband” säger han. Aldrig bänkad men ligger nog på 400 hästar fördelat på 900 kilo. Gick 11,66 och 200 km/h förra året!

> Läs mer om EDPS Emmaboda här – sista anmälningsdag 16 maj!
> Här är en lista på ALLA anmälda!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se