Bilbyggen e

Camaro – som a-traktor!

Publicerad 2016-11-10

17-åriga Veronika Browall från Åkersberga kör något som hon gissar är Sveriges enda reggade Camaro A-traktor. Känner du till fler? Hör gärna av dig till redaktionen! Bilen byggdes av Ronny Johansson i Åsele för ett par år sedan med en Nissan-diesel under huven, och har varit Veronikas sedan februari förra året. Sen dess har hon hunnit styla den lite lagom med nya blinkers, tonade rutor, sänkning, 19-tums kromfälgar och en precis färdig uppfräschning av interiören.
– Jag har haft den på två utställningar och vunnit priser på båda, berättar hon.
Pappa heter Pelle Browall och har byggt bland annat en uppmärksammad Willys Coupé -40, så bilintresset finns i familjen. Som tjej i en mansdominerad hobby gissar hon att de som faktiskt håller på behöver uppmuntras och uppmärksammas, för att tvätta bort fördomar om att det bara är ett ”kill-intresse”.
– Man skulle kunna ha fler event och utställningar där bara tjejer visar upp sina fordon, spånar hon.
Att fräsa runt i 30 knyck är inte så roligt menar hon, den är ritad för högre farter än så.
– Fast folk hinner ju se bilen lite bättre, säger hon och skrattar.
18-årsplanen är att byta a-traktor mot en Mustang cab som hon och pappa ska bygga ihop, men först väntar en vinter med lackfix och lite mer ljudbygge om hon lyckas skrapa ihop pengar nog. Körkortet hägrar senare nästa år!

> Köp lösnummer här
> Är du helårsprenumerant och medlem i Team Bilsport? Läs tidningen på nätet här (aktivera tjänsten här eller läs mer här) – eller i din app på Android och iPhone!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se