Bilbyggen e

Caresto Arkham: Batmans superbil har 560 hk V10

Publicerad 2016-04-30

Bilbyggaren Leif Tufvessons företag Caresto har i smyg byggt en Batmobil med designlinjer från Batmans kärra i dataspelet Arkham Knight. Uppdragsgivaren som lämnat en enorm budget i potten är Team Galag som förstås ska köra med bilen i årets Gumball 3000-rally. De har tidigare deltagit med en annan Batmobile, den så kallade Tumblern. De ställer också upp med en Mercedes AMG GT3. De har den senaste tiden skojat om att de ska köra två stycken Yugo i Gumball …

> Filmer på bilen!

Bilen är minst sagt bred. Den mäter 2,5 meter på bredden och har en hjulbas på 3,4 meter. Det är ett rörramsbygge som fått en Lamborghini V10-motor på 560 hästkrafter från en LP560-4 bakom ryggen på de två åkande. Växellådan är därtill hörande och det finns paddlar bakom ratten.

Fälgarna är absurt stora – 26 tum höga med bromsar som räcker och blir över. Det sitter 8-kolvs Brembo-ok fram och 6-kolvsok bak med familjepizzastora skivor. Karossen är i kolfiber som har gjutits på formar som frästs ut från CAD-ritningar.

Cockpit öppnas elektriskt, och i samband med det lyser kupén upp från både stolarna, golvet och pedalerna. Det finns all form av bekvämlighet i bilen såsom luftkonditionering, ett rejält tilltaget ljudsystem och mycket mer.

Vi återkommer längre fram med mer info om detta brutala bygge!

Fotnot: Leif Tufvesson ligger bakom byggen som Jon Olssons Le Mans-liknande Gumball-bygge Rebellion R2K, Jon Olssons Audi RS6 DTM och egna bilarna Caresto T6 Roadster och V8 Speedster som nått internationella framgångar för sin design.

> Caresto.se

Klipp från dataspelet med bilen:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se