Motorsport e

Carrera Cup blir virtuellt mästerskap

Publicerad 2019-10-04

Simracing, eller virtuell racing, har utvecklats till en etablerad motorsport med serier ända upp på internationell FIA-nivå, och serierna blir fler. I samband med säsongsfinalen i Carrera Cup på Mantorp Park nu i helgen lanserar Porsche Sverige sin egen virtuella mästerskap: Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia.

Virtuellt och virtuellt förresten. Det är bara miljön som kan beskrivas så. Mästerskapet är i högsta grad på riktigt. I princip handlar det om att Porsche Carrera Cup Scandinavia har scannats in och digtaliserats via gaming-plattformen RaceRoom, med svenska banor som Mantorp park, Scandinavian Raceway och Ring Knutstorp. Tävlingsbilarna är Porsche 911 GT3 Cup och det är inte bara ära och berömmelse man tävlar om. Det finns en alldeles riktig prispott också, om totalt 100.000 kronor!

– Simracing är hett! säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige. Världens största racingserier satsar just nu på virtuella mästerskap och i höst blir det äntligen verklighet här i Skandinavien på några av våra mest älskade svenska banor.

Anmälan till den virtuella Carrera-cupen är gratis och öppen för alla över 13 år som har tillgång till PC och internet med bredband. Serien startade online redan 3 oktober genom kvalificering genom så kallad time attack med obegränsat antal varv, men går i gång på allvar den 17 oktober. Då möts de snabbaste förarna från kvalet i fyra multiplayer-race online. Deltävlingarna genomförs under torsdagskvällar i oktober och november och omfattar träning, tidskval och två raceheat.
De 12 bästa förarna i mästerskapet går sedan vidare till finalomgång i form av ett live-event på Porsche Center Danderyd utanför Stockholm 23 november, där förarna tävlar om en prispott på totalt 100 000 kronor!

– Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia ger oss möjligheten att sänka tröskeln för alla som älskar motorsport och racing, fortsätter Strömbäck. Mästerskapet håller liv i racingintresset under off-season med måttot: ”Virtuell bilsport. Riktig racing!”


Johan Ringshagen

bilsport@bilsport.se