Nyhett e

Coolast i Frankfurt: Honda EV Concept

Publicerad 2017-09-12

När andra biltillverkare på den stora Frankfurt-salongen stöddar sig med smäktande långsträckta coupélinjer och krom i överflöd smäller Honda till med en liten busig tvådörrars retrostylad knubbis. Erkänn att den är hur ball som helst!

Den är inte så lite Renault 5 över den här konceptbilen som ska visa vägen för en framtida produktionsmodell på eldrift. Rullande på nåt som ser ut som Alpina-fälgar och med bakhängda dörrar behöver den inga större ingrepp för att få en gjuten utställningsplats på Bilsport Performance & Custom Motor Show. Den är pyttekort, en decimeter kortare än lilla Jazz. Men fylld till bredden med lattjo innehåll!

Vad sägs till exempel om en instrumentbräda bestående av en bred skärm som även går ut på dörrarna, där bilden funkar som backspeglar? Och en typ av skärm som sitter mellan framlyktorna där man kan visa en valfri hälsning till sina medtrafikanter, eller se bilens laddning direkt? Fullkomligt onödigt, men kanske lite kul.

Det är inga loungefåtöljer i bilen direkt, här är det två bänkrader med tyg – punkt slut. Lite träfinish och en märkligt utformad ratt; så mycket mer behövs inte.

Bilen ska tydligen förstå sig på förarens känslor, och därigenom kunna ge denne rekommendationer av olika slag. Det här får vi lov att återkomma till…

Läs mer om Frankfurts bilnyheter i en kommande Bilsport!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se