Racingbloggen e

Damon Hill imponeras av Greta

Publicerad 2019-08-15

Den svenska miljörättskämpen Greta Thunberg har fått stöd från oväntat håll – från 1996 års Formel 1-världsmästare Damon Hill.

Hill publicerade under onsdagskvällen en tweet där han skrev att Thunberg ”har ett anmärkningsvärt tydligt syfte och massor av mod.” Britten lade också till att Thunberg ”är min hjälte”.

16-åriga Thunberg har nu inlett sin omtalade tvåveckorsseglats över Atlanten på väg mot miljötoppmötet i New York.

På tal om Damon Hill; brittens teamkamrat från titeltriumfsäsongen i F1 1996, Jacques Villeneuve, tävlar i helgen på svensk mark. Kanadensaren gör sitt andra inhopp för säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia i samband med Kanonloppet i Karlskoga, där han får sällskap i ”gästlistan” av Prins Carl Philip.

Själv är jag i skrivande stund på väg till Nürburgring för helgens tävlingar i ADAC GT Masters (med Jimmy Eriksson som svensk representant) och Porsche Carrera Cup Deutschland (där Henric Skoog och Gustav Malja försvarar de svenska färgerna).

I helgen missar vi förstås inte heller IndyCar-racet på Pocono-ovalen med Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson. Räkna med att snacket i depån till stor del kommer att handla om McLarens nya samarbete med Schmidt Peterson Motorsports.


Mattias Persson

bilsport@bilsport.se