Nyhett e

David ”Mr Fun” Persson – friskförklarad från sin cancer!

Publicerad 2018-01-23

För drygt fem år sedan fick bilbyggaren David ”Mr Fun” Persson veta att han hade tretton obotliga hjärntumörer.
– Du kommer aldrig bli cancerfri, och vi vet inte hur lång tid du har på dig. Det beror på din kropp, sa läkarna till mig, berättar David för Bilsport.

Men idag, den 23 januari 2018, är det annorlunda. Han kom nyss hem från Lunds Universitetssjukhus där han som vanligt går på undersökningar och behandlingar.
– De hade tagit en datortomografi på hjärnan, och doktorn kom in med en stel min, ett riktigt pokeransikte, skrattar David.
– Han satte sig och berättade att det inte fanns ett spår kvar av mina cancertumörer som jag haft i hjärnan och nacken. Och de var lika förvånade som mig och Anna, min sambo. Det enda de kunde se var ärrvävnaderna från mina operationer, all cancer är borta.
– Vi fattade inte först och jag har inte fattat ännu, vi kom nyss hem. Men det känns som om jag får omvärdera min existens. Jag är som pånyttfödd.

David har gått på löpande cellgiftsbehandlingar, han är uppe i 55 cykler om fyra behandlingar per omgång. Många klarar inte den påfrestningen utan måste sluta efter 8-10 stycken. Trots att han vissa dagar var sänkt och inte hade orken att göra någonting alls har han hela tiden haft målet att cancern inte skulle få vinna. Och det gjorde den inte heller.
– För ett halvår sedan slutade jag helt titta på nyheter och läsa tidningar. Jag tar inte in någonting som är negativt som jag ändå inte kan göra någonting åt. Vad har jag för nytta av att höra om våldtäkter och mord?

Med bilbyggandet som ett stort intresse gick han ofta ner i garaget och byggde på bilen även om det var tungt och han mådde illa.
– Jag rensade tankarna i verkstaden. Och jag kände att ”det här vill jag göra igen”, berättar han.

David visade upp sin ombyggda Porsche Cayman på Bilsport Performance & Custom Motor Show 2016, då var han sjuk. Så här såg det ut då:

Ett år senare var han tillbaka, och han beskriver sig själv som en ”helt annan person”. Pengarna han samlat in med sina Cancer Tour-armband skänkte han bort till Barncancerfonden på Bilsport Performance & Custom Motor Show – 71.500 kronor.

Den hemliga ”Mister X” gav honom en biljett till Gumball-rallyt som han drömt om, och det genomförde han med bravur under sommaren 2017. Därifrån gick han med ärorika priset ”The spirit of Gumball”, och samtidigt en biljett till 2018 års rally.
– I år ska vi köra London till Tokyo, vi flyger från Milano med bilarna. Jag har också blivit inbjuden att köra Atlantic Run. Jag ska dela en bil med Lee Dainton och Matthew Pritchard från ”Dirty Sanchez”. Det ska bli otroligt kul! Och just ja, jag ska åka Poker Run också, båtloppet. Jag visste att det skulle öppna nya dörrar att vara med i Gumball, men inte att det skulle vara så här, skrattar han.

Men all action till trots – det allra bästa priset är ändå att ha blivit friskförklarad. Nu börjar tredje delen av David Perssons liv.
– Nu ska jag se till att bli klar till Elmia!

Fotnot: David bygger ny bil till Bilsport Performance & Custom Motor Show i år, och vi berättar mer om den i en kommande artikel.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se