Nyhett e

David Persson ger bort sina pengar till Barncancerfonden

Publicerad 2017-03-16

Bilbyggaren David Persson lever sedan flera år med obotliga hjärntumörer. Förra året ställde han trots ständig värk och trytande ork ut sin milt modifierade Porsche Cayman S på Bilsport Performance & Custom Motor Show. Efter det har han kämpat för att uppnå ett personligt mål – att få råd att köra Gumball-rallyt innan det är för sent. ”Vet man att man har begränsad tid på sig, så ska man bara göra det” sa han till oss för ett år sedan, och det här är en målinriktad kille.

Genom att sälja sina hemgjorda ”Cancer tour”-armband har han fått ihop 71.500 kronor, men de behövs inte längre till den svindyra anmälningsavgiften. Som vi tidigare berättat har en hittills okänd välgörare som David vill kalla ”Mister X” gått in med hela anmälningssumman, och David kan dessutom nästan valfritt välja vad han ska köra för bil i rallyt – det lutar åt en Ferrari.

Pengarna som han fått in skänker han istället oavkortat till Barncancerfonden, i samband med att han avtäcker sin Porsche som byggts om kraftigt till i år. Vill du själv vara med är det klockan 12.00 på Långfredagen som gäller på Bilsport Performance & Custom Motor Show.
– Två ansvariga från Barncancerfonden kommer finnas på plats. Jag tänkte berätta lite om bygget och överlämna en check, berättar David för Bilsport.

Porschen har sedan vi såg den sist varit nerplockad i småbitar. Det sitter en ny frontspoiler på och en modifierad fronthuv, den är skärmbreddad 50 mm per sida och 100 mm bak. Han har dessutom byggt om bakvingen med vattenskurna sidofästen och lite annat ”lull-lull”. Bilen är nu pärlemovit, och på insidan sitter det en halvbur och en delvis omklädd och omlackad inredning.
– Den har också ett diskret ljudbygge och ett fint ställe att placera skorna på, berättar han.
Lite större och bredare fälgar har han också fått dit.

Här är intervjun vi gjorde med David förra året:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se