Nyhett e

De skrämmer livet ur en diesel-Merca

Publicerad 2019-04-20

Den 18 maj är det dags för En Dag på Strippen. I år återuppväcker vi en gammal favorit, 50.000-kronorsracet. Bygg en bild för valfri peng (förslagsvis under 50.000 kronor), sätt en tid på 402 meter i Emmaboda, kör du kvickast av alla måste du vara beredd på att sälja bilen till vår sponsor Simons för, just det, 50.000 kronor. Bilen kommer sedan att auktioneras ut och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

På plats på Bilsport Performance & Custom Motor Show hittar vi Kim Bödtker och Josef Erngård. De står och river och sliter i en 21 år gammal Mercedes C 250 Diesel. Varför?

– Hahaha, ja det kan man fråga sig. Men vi tänkte ställa upp i 50.000-kronorsracet och blev tillfrågade om vi hade lust att köra lite livemekning här på Elmia. Och tja, varför inte. Och det är ju en jäkligt kul utmaning att bygga något på en månad för en liten peng som ska gå kvickt, säger Kim, medan Josef river bort kylaren.

En sur diesel med automatlåda. Kan det verkligen vara ett framgångsrecept?

– Ja, vi tror faktiskt det. Motorn tål en hel del. Åtminstone så länge man inte varvar den över 6.000 rpm. Och med en rejäl turbo och intercooler hoppas vi kunna locka fram en sisådär 400 hästar.

Lådan har de bestyckat med en styrbox så att de kan kontrollera när den ska växla, en fördel för att komma iväg kvickt tror de.

– De första 100 meterna är avgörande på strippen. Så med den här möjligheten, ett par 235-slicks och vettiga hjulvinklar så ska vi göra allt för att bli så startsnabba som möjligt.

Hur Kim och Josefs bil står sig mot konkurrenternas snikbyggen, ja det återstår att se till den 18 maj i Emmaboda. Du kommer väl? Och vill du ställa upp i 50.000-kronorsracet har vi hört att det fortfarande finns platser kvar. VIll du se Kim och Josef meka, ja då ska du pallra dig iväg till Elmia bums!

Läs mer på http://www.bilsport.se/event/emmaboda2019/

 


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se