Bilbyggen e

Det här är en 2012:a!

Publicerad 2017-02-06

En Shelby GT500 från 1967, med Eleanor-stuk a`la Gone in 60 Seconds? Ja, det kan man ju tro – men det här är en 2012 års Ford Mustang GT under skalet och den är till salu. Billigt är det verkligen inte, men för priset får man en till synes odödlig bilklassiker med tillförlitlighet och modern utrustning som automatisk luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar – och dessutom bara 32 mil på mätaren!

Bilen byggdes på uppdrag av välrenommerade MustangClinic i Polen på uppdrag av en amerikansk rullstolsburen kund som till nästan vilket pris som helst ville ha en klassiker som han kunde lita på. Några särskilda handikapphjälpmedel verkar det dock inte finnas i bilen som nu är till salu i Tyskland efter att mannens hus brunnit ner och lusten försvunnit.

Två år och 2.000 timmars arbete ligger bakom jobbet som avslöjas i bildserien här ovan. Bläddra åt höger så får du se hur gammalt möter nytt! Insidan är från den nya donatorbilen bortsett från ratten och några andra detaljer.

Priset man får betala är 1,3 miljoner kronor och det får man flera fabriksnya Mustanger för. Men sådana är ju stapelvara!

> Här hittar du annonsen


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se