Nyhett e

Det här är nya slimmade Ford Mustang 2018 för Europa

Publicerad 2017-09-11

Den får ännu lägre front och andra framlyktor, modifierad akter och en ganska rejält mycket vassare V8. Och hela 11 färger finns att välja på! Nya Ford Mustang för Europa visas upp för första gången idag.

Från 418 hk tar Mustang GT ett skutt upp till 450 hk ur 5,0-liters V8-motorn, den 4-cylindriga EcoBoost-maskinen på 2,3 liter och turbo får 290 hk. Den har 314 hk idag. Till detta används Fords nya 10-växlade automatlåda.

V8:an kör 0-60 mph (0-97 km/h) på ”under” 4,0 sekunder i Drag Strip Mode då allt optimeras för snabba starter. Det ska vara den snabbaste Mustangen hittills skriver man i pressreleasen, då i standard GT-utförande förstås.

Som tillval finns en nyutvecklad MagneRide-dämpning som kvickt ställer om för att svälja alla underlag, och två förarlägen; nämnda Drag Strip Mode och en inställbar My Mode som kompletterar övriga vi känner igen sedan tidigare – Normal, Sport, Track, Snow/Wet.

Det finns också ett ”Good Neighbour Mode” som förstås dämpar oljuden så mycket det går. Övriga lägen kan nog tangera till ”bad neighbour” om föraren är på det humöret!

På tekniksidan hittar vi autobroms med fotgängardetektion, adaptiv farthållare, filbytesvarnare och filhållningsassistent. Som tillval en 12,3-tums helt digital display för mätare och annan data, plus 8-tumsskärmen i mitten som med Fords Sync 3-system går att kontrollera med rösten och går att koppla till både Android- och iPhone-telefoner.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se