Nyhett e

Direktrapport från bilsalongen i Genève

Publicerad 2019-03-05

Just nu befinner sig vårt team bestående av Gert Karlsson och Joachim Cruus på den internationella bilsalongen i Genève. Vi slog dem en pling för att höra om de snappat upp några trender och vad det pratas om på mässgolvet. För den nyfikne – bilen ovan föreställer konceptbilen Peugeot E-Legend.

Hej, hur har ni det?

– Jo tack, bara fint. Det är mycket folk i hallarna. Men faktiskt också så att en del tillverkar valt att stå över, bland annat Ford och Volvo.

Ni kollade in avtäckningen av Koenigseggs nya superbil, Jesko, en best på 1.578 hästkrafter. Vad var era första intryck?

– En enormt häftig maskin. Men man skippade eldriften den här vändan. Mest ur ett tekniskt perspektiv är nog den flerkopplade lådan som Koenigsegg tagit fram själva och som möjliggör för föraren att hoppa flera steg i växlarna genom att hålla inne växelväljaren.

Ser ni någon tydlig trenden på mässan? Vad pratas det mest om?

– El så klart. I princip alla tillverkare har något att visa eller på gång i det här segmentet. Peugeot visar till exempel nya 208:an som kommer dels i en förbränningsmotorversion och dels med en helt elektrisk drivlina. Audi har sin e-tron GT, ja flera av de stora kommer nu på bred front med elektriska modeller. Tesla kommer helt klart få tuff konkurrens framöver.

Audi e-tron GT

Okej, vad kan vi förvänta oss mer för godsaker från Genève i nästa nummer av tidningen då?

– Om en liten stund ska vi ta ett snack med Christian von Koenigsegg, så det blir så klart hans visioner om framtiden. Dessutom ett rejält svep över alla godsaker vi hittat i hallarna!

En fullständig rapport från mässgolvet hittar du i Bilsport nr 5-2019, som landar i butik 21 mars. Prenumeranter har den redan 15 mars. Börja prenumerera här.

Våra utsända på plats, Gert Karlsson och Joachim Cruus.

 


Björn Magnusson

bilsport@bilsport.se