Nyhett e

Drömmen slog in för David – och sen vann han Gumball!

Publicerad 2017-07-10

Det har varit David ”Mr Fun” Perssons dröm under en lång tid. Att trots sina cancertumörer i hjärnan genomföra ett Gumball-rally! Ett ekonomiskt hopplöst projekt om man inte har en plånbok av von Anka-format, men David fick tag på en hemlig ”Mr X” som hjälpte honom med anmälningsavgiften.

Nu är rikemansrallyt avslutat, och David vann hela baletten! 130 ekipage ställde upp i årets race som gick från Riga till Mykonos, och genom att vara först i mål i ”sin” Ferrari blev han automatiskt kvalificerad att köra nästa års rally som går mellan London och Tokyo (!). Så nu är nästa mål satt. Är det nån som klarar det så är det David!

När vi berättade om hans Porsche Cayman S-bygge som han täckte av i sin första skepnad 2016 beskrev han hur illa däran han var av sjukdomen.
Han kunde bara jobba i kanske två timmar innan orken tröt, men han kämpade på. Med tuffa behandlingar på sjukhuset varvat med arbete i garaget. Och alltid med siktet klart.

Genom att sälja egengjorda armband med Cancer Tour-text hoppades han kunna få ihop till kostnaden för att delta på Gumball-rallyt, men så fick han allt betalat av ”Mr X”. Pengarna han samlat in för sina armband skänkte han oavkortat till Barncancerfonden på Bilsport Performance & Custom Motor Show i påskas. 71.500 kronor!

David har köpt en ”ny” bil som han planerar att bygga om och visa på nästa påskmässa. Och så ska han ju åka Gumballrallyt också. Schemat är späckat för den här cancersjuka men inte hopplösa killen från Listerlandet!

Här är vår intervju med David från 2016 då han mådde riktigt dåligt:

Här är intervjun från 2017 års mässa:


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se