Motorsport e

Edman och Sundel går samman i V8 Thunder Cars

Publicerad 2014-03-20

Förra året blev Jens Edman tvåa i V8 Thunder Cars. Nu är den 37-årige Kristianstadsbon ute efter SM-titeln och skickar en utmaning till regerande mästaren Fredrik Ros.
– Jag förutsätter att Fredrik kommer ut ur garaget och försöker försvarar sin titel från i fjol, säger Edman. Det är många som vill avsätta honom från tronen i år.
Ny förare i Bryntesson Motorsport blir Patric Sundel från TeamX3M.
Patric är en talang som ständigt flyttat sig uppåt i tabellen, med utmärkelser som ”Årets Rookie” och en hederstitel ”Kaj Hilding Award” i V8 Thunder Cars.

– Nu när Patric kommer in med sitt TeamX3M i vårt stall kommer vi att bli ännu starkare och det ökar våra möjligheter att köra hem titeln i år, fortsätter Edman.
För Patrik Sundel är siktet högt inställt inför årets säsong.
– Att vi nu väljer att köra för BMS-teamet blir ett stort lyft för oss, det gör att vi kan ha ett gemensamt utbyte av kunskap, taktik och tjänster med Jens och hans team, säger Sundel.
– Vi hade bra kontakt redan under förra året och kommer bra överens – vi trivs med varandra och jag känner att vi tillsammans har förutsättningar att tävla om topplaceringarna i år.

De båda teamcheferna Tony Bryntesson från BMS och Peder Jonsson som äger TeamX3m ser bara positivt på samgåendet.
– Vi har haft ett antal möten där vi lagt upp strategierna och kommit fram till att detta är en helt suverän möjlighet för oss båda att komma väldigt långt i årets SM-serie. Nu kör vi för guld, säger Peder Jonsson.
Det kommer att köras fem tävlingshelger i Sverige tillsammans med STCC och ytterliggare en tävling på Rudskogen banan i Norge. Alla sex tävlingarna ingår i SM.

V8 Tunder Cars 2014
9-10 maj, Ring Knutstorp
6-8 juni, Rudskogen, Norge
11-12 juli, Falkenberg
22-23 augusti, Ring Knutstorp
5-6 september, Solvall
19-20 september, Mantorp Park


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se