Motorsport e

Emil och Sofie på väg mot utlandssatsning!

Publicerad 2013-12-09

En av svensk rallysports riktigt stora talanger är Emil Bergqvist. I år har han vunnit det mesta i VOC Mekonomen Rally samtidigt som han tillsammans med co-drivern Sofie Lundmark har vunnit klassen i SM-deltävlingar med Ford Fiesta R2.
Under den gångna helgen har Emil och Sofie besökt tyska Alsfeld för provkörning av en rallybil inför nästa år.

– Vi blev kontaktade med ett erbjudande som vi valde att utforska vidare, säger Emil.
Bilen de testat är en Opel Adam som ska köras i tyska Opel Adam Cup nästa år.

– Ett Opel-team ringde oss för några veckor sedan, de hade uppmärksammat vår framfart under 2013 och ville erbjuda oss en sits i en av Opel Adam-bilarna nästa år. Det känns riktigt kul, ett steg i rätt riktning, säger Emil.

En Opel-satsning innebär dock inte att de säger farväl till Forden, tvärtom.

– Forden ska vi köra i hela SM och förhoppningsvis några fler tävlingar. Just nu jobbas det stenhårt för att ro i land budgeten inför nästa säsong, berättar Emil.

– Vi har fått många glädjande besked från våra befintliga samarbetspartners som fortsätter stötta oss även nästa år. Men vi jobbar vidare på bred front och söker aktivt efter fler partners, framförallt en huvudpartner som är prio ett inför 2014, förklarar teamchef Lars Brodmar.

Förutom Opel-cupen i Tyskland och Ford-styrning i SM jobbar även teamet för att komma till start i Svenska Rallyt i februari.

Opel Adam-cupen drar igång i april och körs uteslutande på asfaltsträckor. Serien avgörs om åtta tävlingar, samtliga i Tyskland. I cupen ingår även VM-rally Rally Deutschland.

– Just nu undersöker vi våra ekonomiska möjligheter för att genomföra full säsong i tyska Opel-cupen. Det hela beror på hur den ekonomiska situationen ser ut, vi har inte tagit några beslut i dagsläget, säger Brodmar.
Först ut 2014 väntar ett vintertest med Forden i början på januari. Därefter drar säsongen igång i samband med SM-sprinten i Umeå den 18 januari.

– Vi är riktigt laddade inför nästa säsong. Det ska bli extra kul att dra igång säsongen i mina hemtrakter, säger Sofie.


Mikael Johansson

bilsport@bilsport.se