Motorsport e

En poäng mellan Kristoffersson och Dahlgren inför näst sista STCC-tävlingen

Publicerad 2018-09-06

En ynka poäng skiljer rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren inför årets näst sista tävling på norska banan Rudskogen i helgen.

Medan det bara är en poäng mellan dem är kampen om titeln knappast en två-manskamp med uppstickaren Andreas Wernersson i Lestrup Racings Volkswagen Golf GTI TCR bara tio poäng bakom på tredje plats och 23-åringen har varit oerhört jämn under årets säsong.

Daniel Haglöf är ofta snabbast av PWR Racing – SEAT Dealer Team-förarna men har haft problem under säsongen och ligger fyra i mästerskapet, 30 poäng bakom Kristoffersson, medan trefaldiga STCC-mästaren Fredrik Ekblom är 38 poäng bakom och aldrig kan räknas bort.

PWR Racing hade en turbulent tävlingshelg på Gelleråsen Arena för tre veckor sedan där de fick flertalet bilar diskvalificerade, inklusive Mikaela Åhlin-Kottulinskys historiska första kvinnliga seger, på grund av ett icke reglementsenligt avgassystem – ett beslut som är överklagat och behandlas. Pressen ligger på teamet att ta tillbaka täten efter en dominerande första del av säsongen.

Nyckel till framgång i helgen blir för förarna att anpassa sig till en bana som STCC aldrig tävlat på tidigare. En del team, inklusive titelrivalerna Volkswagen Dealer Team Bauhaus och PWR Racing – SEAT Dealer Team, har testat men inga team har tävlat där som lägger till en extra nivå av spänning inför tävlingen.

Banan är den näst längsta i årets STCC-kalender med 3.254 kilometer, något som ger två tävlingar på 13 varv vardera i helgen. Rudskogen är Norges äldsta bana som designades om av erkända banarkitekten Hermann Tilke under 2011.

Senast STCC tävlade i Norge var på Våler-banan under 2009-säsongen där norrmannen Tommy Rustad vann båda tävlingarna för Volvo Polestar Racing.

Helgens aktiviteter börjar på lördag med två testpass följt av kvalet med start 16:15 och två tävlingar på söndag med start 13:00 och 15:20. Tävlingshelgen sänds live på C More och Sportkanalen.

Källa: STCC


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se