Nyhett e

F40 fyller 25 Hyllas med rekordträff

Superbilen Ferrari F40 firar 25 år. Det uppmärksammas med världens största träff av Ferrari F40-bilar under Silverstone Classic i slutet av juli i år. Över 50 bilar är anmälda!

Publicerad 2012-02-15

I år fyller Ferraris sportbilsklassiker F40 25 år. För att uppmärksamma det hela kommer Ferrari Owners’ Club of Great Britain att arrangera världens största träff för F40. Det hela kommer att äga rum på bilträffen Silverstone Classic på Silverstone 20-22 juli i år.
– Vårt mål från början var att samla åtminstone 25 av dessa bilar, säger Nigel Chiltern-Hunt, klubbens evenemangskoordinator.
– Jag har, medan jag har kontaktat ägarna, blivit tillfredsställd över att så många vill vara en del av firandet. Så pass många att vi nu har mer än 50 stycken bilar registrerade för evenemanget och fler är att vänta!

Ferrari-klubben planerar att genomföra en stor parad för alla deltagare söndagen den 22 juli.
– Det kommer utan tvivel att bli den största träffen med Ferrari F40-bilar världen någonsin har skådat. Den kommer definitivt att slå klubbens tidigare rekord på 40 stycken bilar samlade på Silverstone Classic 2007, hoppas Chiltern-Hunt.

Klassisk Ferrari-mark
Ferrari F40 introducerades 1987 för att hedra Ferraris 40-årsjubileum. Totalt tillverkades 1.315 exemplar fram till 1992, då modellen avslutades. Nu kommer runt 50 av dem att mötas igen.
– Silverstone är den perfekta platsen för Ferrari att fira den här viktiga milstolpen i F40:ns historia, menar Nick Wigley, evenemangsorganisatör.
– Det var på Silverstone som Ferrari tog sin första Grand Prix-seger och banan har blivit vittne till åtskilliga fler Ferrari-segrar under åren.

Löftet om att en rekordstor samling Ferrari F40 samlas på en och samma plats är något Nick Wigley tror har en stor attraktionskraft.
– Det är en händelse som vattnas i munnen på folk. Ingen superbilsentusiast får missa det hela.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se