Bloggar e

Fler minnen ska det bli!

Publicerad 2019-06-27

Som chefredaktör är det inte alltid så lätt att lämna kontoret för att upptäcka verkligheten.

Men jag vill inte skylla på jobbtiteln. Här kommer några betydligt bättre ursäkter: bristfällig planering, den obegripliga strategin att bara läsa 200 mejl i stöten och att chefredaktörer ser det som en viktig uppgift att växa fast vid skrivbordet. Ändå har det blivit ett och annat minne.

För snart 20 år sedan skulle jag och en branschkollega provköra en ny bil. Praxis vid biltillverkarnas flådiga pressvisningar är att bilarna står startklara redan vid flygplatsen. Vi (rättare sagt han) var ett par centimeter från att krocka med parkeringsbommen, någon minut efter att vi (än en gång: inte jag) dragit på oss förarhandskarna (!) och vridit om nyckeln. Det kändes lovande för resten av den resan!

Vid ett annat tillfälle ville jag gräva en grop precis där jag stod, hoppa ner i den och låtsas som om inget hade hänt. Men jag saknade spade och jag stod på betong, så det gick inte. Jag hade just frågat 18-faldige svenske mästaren i rally, Mats Jonsson, vad han heter och vad han skulle göra på Bilsportgalan.

Det kan också tilläggas att jag både har åkt golfbil med en ­revolver på instrument­brädan i en trailer park i Las Vegas, och att jag har parkerat en flång ny Mitsubishi Lancer Evo bland lecakulorna. Jobbet är mång­sidigt.

Ett sista tips om utlandsresor: jag har testat att resa med ett utgånget pass, och helt utan pass. Artiklarna blev skrivna ändå, men jag kan inte rekommendera ­något av alternativen.

Man måste inte ­jobba på Bilsport för att uppleva speciella saker, det går alldeles utmärkt ändå. När vi tänker ­efter är händelserna utanför tävlings­banan minst lika minnesvärda, eller hur?

Med start i Bilsport nr 9-2019 och framåt kommer nuvarande och ­dåvarande medarbetare bjussa på sina speciella ­minnen. Och samtidigt ­tänker vi fortsätta skapa nya.


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se