Nyhett e

Fler tips inför En dag på Strippen

Publicerad 2019-04-10

I förra veckan lät vi dragracingesset Micke Kågered ge fem smarta tips till dig som har tänkt att ställa upp i En dag på Strippen (eller vilket annat race som helst egentligen). Nu fyller vi på med fem till.

1. Lägg upp en plan för själva tävlandet. En strategi för hur du vill att tävlingen ska se ut, oavsett det handlar om dragracing eller till exempel banracing. Låt säga att man har sex olika kvalrundor som man kan kvala på, då behöver man kanske inte köra alla sex. Om det går väldigt bra i början ska man kanske hellre spara på materialet till senare.”’

2. Ta med reservdelar! Åker man långt bort och någon liten pryl går sönder, så är det väldigt surt att behöva lasta och åka hem. Till exempel alla oljor och kemprodukter, bränsle och vissa saker på bilen som du vet är känsligare än andra.

3. DON’T DRINK AND DRIVE.

4. Se till att allt är klart inför förarmötet, där får du veta allt du behöver veta. 

Förarmöte – missa det inte!

5. Viktigast av allt: Ha roligt! Det får inte bli för allvarligt, oavsett om man kör VM eller En dag på Strippen måste man ha skoj.

Med hjälp av dessa tips, och de du fick förra veckan som du hittar här, kommer du en god bit på vägen. Nu återstår väl egentligen bara en sak – att anmäla dig och ditt fordon till En dag på Strippen i Emmaboda den 18 maj. Du hittar allt du behöver veta på länken här nedanför.

EDPS Emmaboda


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se