Nyhett e

Flygande taxibilar – snart en verklighet enligt teknikföretaget

Publicerad 2019-05-31

Flygande bilar kommer snart vara en del av vår vardag. Det hävdar företaget Bosch som nu satsar på flygande taxibilar. Redan nästa år inleds flygtester och så snart som 2025 kan självflygande taxifordon bli verklighet.

För att flygande taxiresor till och från flygplatsen ska kunna bli verklighet krävs styrsystem som kan garantera säkerhet och komfort. Dagens teknik är enligt Bosch klumpig, tung och på tok för dyr.

Lösningen kan dock finnas i dagens självkörande bilar. Sensorerna i de självkörande bilarna kan kombineras och företaget arbetar nu med att skapa en universell styrenhet för taxibilarna. Produkten ska vara en billigare styrenhet som med precision kommer styra och avgöra fordonets position.

– Frågan är inte om flygande taxis kommer bli en verklighet, utan när, säger Marcus Parentis, chef för teknikteamet hos Bosch.

Nästa år inleds tester runt om i världen och enligt prognoser kommer en miljard resor göras i flygande taxibilar årligen från och med 2030.

Enligt teknikföretaget kommer alltså det inte bli några mer köer till flygplatsen. Flygresan kommer börja redan innan du kliver ombord planet, alltså i en flygande taxi.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se