Motorsport e

Formel 1-mästare kör Porsche Carrera Cup

Publicerad 2019-04-26

På Ring Knutstorp den 3-4 maj körs säsongspremiären av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hela 23 ordinarie förare ställer upp i mästerskapet, men under premiärhelgen ställs ytterligare en bil till förfogande för en gästförare.

I år blir det ingen mindre än Formel 1-mästaren Jacques Villeneuve som kommer till start i de två deltävlingarna på Ring Knutstorp!

– Jag ser fram mot att möta den svenska racingpubliken och att köra Porsche 911 GT3 Cup på Ring Knutstorp, säger han. En väldigt teknisk bana vad jag förstår, så det blir en kul och spännande utmaning.

Jacques Villeneuves stora genombrott i formelbilsracing kom 1995 då han vann IndyCar-mästerskapet och Indy 500. Till säsongen 1996 körde han för Williams i Formel 1 och slutade säsongen som tvåa i mästerskapet.

Och året därpå blev han världsmästare efter en legendarisk duell mot Michael Schumacher.

Sammanlagt tog Jacques Villeneuve elva GP-segrar.

– Det är en av de riktigt stora förarna som kommer till start i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. En chans för alla fans att uppleva en livs levande racinglegendar i Sverige. För våra svenska förare blir det en unik möjlighet att få ställa upp på startlinjen tillsammans med en av motorhistoriens mest erkända talanger.

 

Jacques Villeneuve när det begav sig i Formel 1, 1996. Foto: Tony Welam


Emanuel Gylling

bilsport@bilsport.se