Bilsport play e

Försäkringsbolaget fick nys om kraschfilmen

Publicerad 2017-02-09

Ska man försöka blåsa sitt försäkringsbolag på pengar gäller det att det inte finns några bevis som visar vad som verkligen hände. Sociala medier och Youtube avslöjar allt oftare detaljer som kan vara till last för den som inte har rent mjöl i påsen.

En man i Arizona kraschade sin Corvette C7 Stingray under ett lagligt dragrace för ett par år sedan vilket du kan se i filmen ovan. Men eftersom försäkringen inte gäller under tävlingsformer så angav han till försäkringsbolaget att kraschen hände på en motorväg i närheten – och han fick 61.465 dollar utbetalda.

Det gick ett tag, tills anställda hos försäkringsbolaget fick syn på filmen på Youtube. De konfronterade mannen med dessa nya fakta och han erkände brottet. I slutet av januari i år klubbades domen som innebar att han fick betala tillbaka hela summan plus rättegångskostnader, och som grädde på moset fick han två års villkorlig dom.

Med detta sagt – håll koll på vad som gäller om du tar ut din ögonsten på racerbanan eller för den delen ett illegalt streetrace-evenemang. Som vi rapporterade i november kan bilar som bevisligen använts under illegala streetracetävlingar både beslagtas av polisen och skrotas.


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se