Motorsport e

Fyra Ford GT till Le Mans 24-timmars

Publicerad 2017-06-08

Om nio dagar är det dags för Ford Chip Ganassi att försvara sin förstaplats vid legendariska Le Mans 24-timmarstävling. Ford deltar med fyra stycken Ford GT, en bil som var ny vid förra årets race. Sedan dess har bilen levererat fina resultat, exempelvis i FIA World Endurance Championship och Weather Tech SportsCar Championship. De fyra bilarna kommer att tävla i GTE Pro-klassen.

Fords Le Mans-vinst 2016 var historisk, då teamet vann exakt 50 år efter den kända 1-2-3-segern 1966. De andra tre bilarna kom trea, fyra och nia, alla i GTE Pro-klassen. Nu är det snart dags igen för Ford Chip Ganassi-teamet att anta det utmanande racet vid Le Mans.

Fyra GT kommer kämpa om förstaplatsen
Bil nummer 68, förra årets vinnare, kommer köras av Joey Hand, Dirk Müller och Tony Kanaan, som ersätter den skadade Sébastien Bourdais. Nummer 69 körs av Ryan Briscoe, Richard Westbrook och Scott Dixon. Det är samma trio som även de hamnade på podiumet 2016. I nummer 67 hittar vi Andy Priaulx, Harry Tincknell och Pipo Derani, som fick en tuff start förra året på grund av växellådsproblem. Nummer 66 körs av Stefan Mücke, Oliver Pla och Billy Johnson, som kammade hem en fjärdeplats i fjol.

De fyra Ford GT-bilarna är försedda med de karaktäristiska färgerna rött, vitt och blått, men för att det ska bli lättare att skilja bilarna åt har Ford-teamet stripat nummer 66 med grönt, nummer 67 med blått, nummer 68 med rött och nummer 69 med gult. När mörkret faller kommer även respektive färg synas på backspeglarna som målats med elektroluminiscent färg som lyser i ett glödande sken.

Källa: Ford


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se