Nyhett e

Fyra fordonslackerare uttagna till Yrkes-SM

Publicerad 2014-04-11

Efter flera dagars tävlande har nu fyra fordonslackerare tagit sig vidare till Yrkes-SM den 14-16 maj i Umeå – med siktet riktat på guld.
Under veckan har unga fordonslackerare från hela landet samlats i Falun för att vara med i uttagningarna till Yrkes-SM. Deltagarna fick tävla i flera moment, bland annat spackling, plastreperation och grundning, förberedelse inför topplack på stötfångare, förberedelse av topplack på plåt, teoriprov, färgbrytning och polering. Av 24 unga personer som ställde upp i tävlingen är nu fyra personer klara för SM.

– Det är roligt att se att så många duktiga fordonslackerare har varit med och tävlat i år. De fyra deltagare som har gått vidare till Yrkes-SM höll alla en så hög nivå att de med rätt coachande och förberedelse har goda möjligheter att försvara vårt tidigare VM-silver, i WorldSkills i Leipzig. Att vi under åren fått flera medaljer i WorldSkills, visar vilken hög nivå utbildningarna håller, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig, MYN & LYN.

Frida Gustafsson från Falun är en av de fyra som gått vidare till Yrkes-SM.
– Det är jätteroligt att ha gått vidare. För att förbereda mig har jag börjat måla mer och tar hjälp av kollegorna med de moment som jag tycker är knepiga. Det har varit inspirerande att följa Emelie Dammare som tog VM-silver 2013, men mitt mål är bara att göra det bästa jag kan, säger Frida Gustafsson, fordonslackerare på TKBM bil.

Följande inom fordonslackering har gått vidare till årets Yrkes-SM:
Sebastian Eriksson, Gävle, arbetsgivare: Bilbolaget
Frida Gustafsson, Falun, arbetsgivare: TKBM bil
Marcus Josefsson, Jönköping, arbetsgivare: Holmgrens Bil AB 
Jesper Axelsson, Älvdalen

Förutom fordonslackering är också de fyra bästa inom varje yrkeskategori för lastbilsteknik, personbilsteknik och bilskadeteknik klara för Yrkes-SM.


Bilsport.se

bilsport@bilsport.se