Bilbyggen e

Galet! Jon Olssons Huracán med kompressor-V10

Publicerad 2016-10-24

Receptet är inte nytt, men knappast uttjatat. Extremskidåkaren, vloggaren, entreprenören och biltoken Jon Olsson berättade redan i mars om sitt nya bilbygge som nu är sjösatt i sin fulla prakt. Det blev inte någon körning i Mongol-rallyt som han drömde om då – istället blir det en vardagsbil hemma i Monaco och upp för resor upp i snöiga berg över hela Europa.

Bilen är en Lamborghini Huracán, Gallardos ståtliga efterträdare, som gått igenom ett antal förändringar under året. Önskemålet var så snabb som möjligt och så pålitlig som möjligt. Valet ramlade på Stertman Motorsport som med hjälp av ett kompressorkit från VF Engineering vilket i normala fall ska ge bilen drygt 800 hästar.

Den här är vassare än så och har visat sig göra 200 km/h efter 5,3 sekunder. En Bugatti Veyron gör samma fart efter 5,0 sekunder, så den är seriöst supersnabb! Avgassystemet kommer från Akrapovic, det sitter kolfiberdelar från Eventuri på bilen, den är sänkt med KW-fjädring, extrautrustad med Girodisc-kolfiberbromsskivor och som grädde på moset en kamoflage-dekor från Wrapzone och skidbox från 56Nord.

Vlogg med uppvisning av bilen. Hoppa till 00:45 för en högljudd uppstart!


Bo Lundvang

bilsport@bilsport.se